Städschema för huset

Tips för att hålla huset rent

Ingen i hela världen tycker om att bo i ett smutsigt hus. När du kommer hem efter flera timmar på jobbet så kommer ditt sinne bli uppiggat om du har ett rent och städat hem. Att i stället påminnas om att det är dags att ta tag i städningen direkt då du kommer innanför dörren kan göra dig på dåligt humör. Att städa hemma är inte en engångsföreteelse utan bör utföras regelbundet för att hålla huset rent.

Gör ett städschema för ditt hem. Det handlar inte om att du ständigt måste feja omkring i huset bärandes städmaterial för att hålla det rent. Ett fläckfritt och perfekt hem är omöjligt att upprätthålla, men du kan hålla huset tillräckligt rent. Försök att involvera alla familjemedlemmarna för att hjälpa till med städningen.

följ ett städschema för smartare städning av hemmet

Städa olika delar av huset på olika dagar. Städning av hela huset kan inte utföras på en enda dag. Kanske kan du bestämma dig för att städa badrummet en dag och alla möbler en annan. På detta sätt delar du upp bördan av hushållssysslorna och kan istället tycka att det är helt okej.

Du behöver de viktigaste rengöringsmedlen för att kunna städa ordentligt. För varje del av huset såsom toaletten, garderoben, fönstren och möblerna så behöver du olika rengöringsmedel. Du måste ha de rätta medlen hemma för att kunna städa ordentligt. Om du inte har sakerna hemma så ta dig tid och köp dem innan du börjar med städningen. Leta efter produkter av hög kvalité som sparar pengar i det långa loppet.

Att organisera oreda är det första steget i att städa hemma. Om du har ett stökigt rum så måste du först sortera ut det som ska slängas. På så sätt blir det lättare att kontrollera och organisera i oredan. Bästa sättet är dock att se till att det inte blir stökigt från första början. Men om du har busiga barn hemma kan stök vara omöjligt att undvika. Ha papperskorgar lättåtkomligt och säg åt dina barn att slänga skräp där.

När du lagat klart maten så torka av spill och fläckar på köksutrustningen. Om du är ledig njut av bra musik medan du städar kökets alla hyllor och oanvända burkar. Rengör i kylskåpet och släng alla produkter som passerat bäst före datumet.

Varje gång du tvättar ansiktet eller rakar dig framför spegeln så använd en ren pappershandduk och torka bort vattendroppar på spegeln. Detta gör att den inte blir strimmig och lättare att putsa. När du sitter i telefonkö använd tiden till att sortera bort tidningar och kataloger som är gamla. Du kan också använda tiden till att gå igenom reklambladen och slänga dem i pappersåtervinningen.

Försök att rengöra spill och fläckar så fort de uppstår. Möbler med känsliga material och vackra träskåp kommer att se fula ut om de blir fläckade. Att undvika att rengöra saker är inte den rätta vägen att gå, utan se till att du är beredd att rengöra fläckar på en gång. Detta kommer att spara dig mycket tid då fläckarna är så mycket enklare att torka bort då de inte torkat in. Se till att dina barn och familjemedlemmar också städar upp stöket de är skyldiga till.

Städtips från lokalvårdare Anna för Flyttstädning Värnamo