Så minskar du allergener och damm i ditt hem

Damm och allergener kan med tiden samlas på olika platser i ditt hem. Dessa partiklar är inte något du kan ignorera och vifta bort eftersom damm och allergener kan vara farliga för din familjs hälsa. Detta är den främsta anledningen till varför en regelbunden vana av att städa bör finnas hos alla husägare. Att regelbundet städa alla kanter och hörn av ditt hem är absolut ett av de bästa sätten att hålla smutsen i schack. Så om du behöver lite hjälp, här kommer lite simpla städtips som du kan följa för att försäkra dig om att varje liten vrå av ditt hem är ordentligt städat och allergi-fritt.

Hur man minskar allergener och damm i sitt hem

Till att börja med, låt oss gå igenom rengöring av golv. Denna del av huset anses vara den som samlar mest smuts och damm. All möjlig smuts och beläggningar bildas på golv. Bortsett från detta, så brukar luftburna partiklar landa och lägga sig på golvet och dessa partiklar samlar på sig väldigt snabbt om man inte rengör regelbundet. På grund av detta, så är det väldigt viktigt att husägare både sopar och moppar golven så ofta de kan. Ett ännu bättre alternativ hade varit att dammsuga varje millimeter av golvet för att vara säker på att smutsen är i dammsugarpåsen och ingen annanstans.

rengöring av hemmet för en bättre inomhus luft och allergenfritt hem

Det andra du bör se över är väggarna och taket. Även fast dessa ytor inte drar åt sig lika mycket smuts, damm och allergener som golv gör. Att inte sköta dessa ytor regelbundet kan leda till pålagring av smuts och skadliga allergener. Därför rekommenderas det att väggar och tak bör städas åtminstone en gång var fjärde månad. Väggar bör torkas av med en fuktig trasa medan tak skall hållas fria från spindelnät och dammas av från damm och övrig smuts.

Det tredje är möblerna. De oändliga typerna av material som möbler finns i, gör möblerna väldigt lätt mottagliga för smuts och skadliga allergener. Detta är anledningen till varför möbler bör rengöras mer ofta. Det bästa viset att göra detta på är genom att dammsuga och torka av alla ytor och bord med en fuktig trasa. Denna regelbundna städrutin kommer effektivt att hålla uppbyggnad av smuts och allergier under kontroll.

Kontrollera dina kläder

Sist men inte minst, glöm inte dina kläder. Kläder du bär utomhus för att sedan gå in med inomhus, kan väldigt lätt bära med smuts och allergener utifrån in till ditt hem. Så tvätta dina kläder regelbundet och så noggrant du bara kan. Förutom detta, hitta en bra förvaring till vart du kan lägga dina smutsiga kläder och skor för att förhindra att dessa sprider smutsen till resten av huset.

Det bästa sättet idag är att använda luftrenare, om man inte räknar med regelbunden städning. Luftrenare är ett smart sätt att hålla allergier till en minimal mängd. Dessa maskiner filtrerar ut damm, allergener och även bakterier som är luftburna för att bilda den säkraste möjliga miljön i ditt hem. Luftrenare är idag tillgängliga i nästan alla butiker och även i onlinebutiker.

Anlita oss för en komplett flyttstädning i Värnamo till bäst pris!